Ce presupune un lifting gat? Pregateste-te corespunzator pentru interventie!
Pielea din zona gatului si a barbiei este deseori afectata de riduri si linii fine odata cu trecerea timpului. Solutia recomandata deseori de specialistii in estetica este procedura de lifting gat, denumita si lifting cervical. Liftingul poate elimina mai multe probleme asociate cu imbatranirea – pielea laxa, liniile fine si ridurile (dupa cum a fost mentionat), precum si bine cunoscuta grasime care se poate acumula sub barbie (cunoscuta ca si gusa sau barbie dubla).
Citeste in continuare pentru a afla ce implica procedura, implicit pentru a te pregati pentru ce urmeaza!
Consultatiile preoperatorii
Decizia de a fi supus unei astfel de interventii nu se ia dupa o singura intalnire sau consultatie cu specialistul estetician. Un lifting gat este o operatie invaziva – prin urmare, pacientul trebuie sa inteleaga toate riscurile aferente acesteia, pe langa modul in care se va desfasura procedura.
Astfel, specialistul va trebuie sa evalueze starea generala de sanatate a pacientului, pentru a putea decide care sunt tehnicile si procedurile chirurgicale potrivite pentru acesta. Exista anumite aspecte care difera de la persoana la persoana si care pot influenta modul in care o astfel de interventie decurge.
Anestezie generala sau locala
Un lifting gat implica anestezie, de obicei generala, dar aceasta poate fi si locala cu sedare, in functie de dorintele pacientului. Daca nu poti decide, chirurgul iti va recomanda optiunea pe care acesta o considera ideala pentru tine.
Dupa finalizarea anesteziei, se realizeaza inciziile care vor ajuta realizarea liftingului la gat. Inciziile se fac in jurul urechilor si sunt foarte discrete. Uneori, in functie de situatie, sunt necesare si incizii la nivelul barbiei. Dupa vindecare, vizibilitatea inciziilor este una extrem de scazuta.
Interventia in sine
Odata finalizate inciziile, are loc liftingul de gat in sine – remodelarea si strangerea pielii, precum si tratarea pungilor de sub barbie, dupa caz. In general, este indepartat excesul de piele care cauzeaza aspectul inestetic al gatului. Totusi, chirurgul poate ajusta si muschii din zonele respective pentru a restaura conturul, dar mai ales tonusul zonei gatului.
In cazul pungilor de sub barbie, se va apela de regula la procedura scurta de lipoaspiratie. Aceasta garanteaza indepartarea eficienta si uniforma a grasimii din zona respectiva.
Inchiderea inciziilor
Asa arata un lifting la gat! Dupa finalizarea procedurii, inciziile se inchid. Recomandarea va fi mereu sa alegi o clinica de estetica cu renume, pentru ca inciziile sa fie inchise corespunzator, astfel incat, dupa recuperare, acestea abia sa fie vizibile.
Perioada de recuperare variaza. In timpul acesteia, este recomandata evitarea activitatilor intense timp de cateva saptamani. Nu ar trebui sa iesi din casa fara a purta crema cu factor de protectie solara – mai bine ar fi sa eviti complet expunerea la soare in cele cateva saptamani de recuperare de dupa liftingul la gat.
Cel mai important aspect al unui lifting la gat este analiza si evaluarea initiala realizata de chirurgul estetician. Fiecare corp este diferit si prin urmare, fiecare corp imbatraneste in alt fel. Astfel, interventiile de lifting la gat pot fi foarte diferite intre ele, motiv pentru care chirurgul trebuie sa inteleaga foarte bine structura fetei tale si modul in care depunerile de grasime sunt pozitionate.
Daca vrei sa afli mai multe despre liftingul la gat, dar si despre alte proceduri estetice, programeaza o consultatie in clinica estetica din Herastrau Dr. Dana Miricioiu chiar acum – frumusetea este un stil de viata!