Cele mai recente tendințe de modă: ce este în vogă?

Îți place să te menții în trend în privința vestimentației? Hai cu noi într-o călătorie virtuală prin cele mai noi apariții în lumea modei.

Să-ți dau un pont: moda trebuie să te facă să te gândești la viitor și mai puțin la trecut. Aceasta ar trebui să fie prima ei calitate. Și, la drept vorbind, este și factorul care ne păstrează în trend.

Dorința noastră de evadare, de înlocuire a ceea ce a trecut și nu ne convine poate, se răsfrânge inclusiv asupra alegerilor noastre fashion.

Vestea bună este că avem foarte multe noutăți. Vestea proastă este că folosim înspre viitor mai multă piele și mai puține haine.

Însă, revenind cu picioarele pe pământ, cele mai noi tendințe în materie de modă ar fi următoarele:

 • dungile îndrăznețe, fie ele orizontale, verticale, oblice, întrepătrunse
 • talia cât mai joasă la blugi și la pantaloni – nu zicem niciodată nu unei reveniri în forță a anilor 90 din acest punct de vedere
 • fustele plisate – realizate din materiale diafane, de toate lungimile
 • tricourile simple care se potrivesc la orice – poți alege tricouri bumbac perfecte pentru orice anotimp și în orice combinație
 • transparența cu orice preț – voalul e în topul preferințelor, dar și dantelele fine.
 • cât de mini? cât mai mini! – purtăm fuste scurte – scurte, din fericire netransparente, ba chiar realizate din materiale tari, solide
 • costume albe – și de data asta vorbim de materiale diafane, precum mătasea, în nuanțe de alb
 • tricotul cu plase – poate vă era dor, dacă nu asta e, vă conformați, că doar așa e moda
 • decupajele fel de fel – cât mai multe și cât mai asimetrice
 • să se vadă un pic de lenjerie – da, neapărat!, o bucățică de sutien, care, firește, trebuie să fie glossy
 • genți cât mai voluminoase – total de acord, cu condiția să nu ajungi să arunci chiar orice în ele, pentur că vor fi dificil de cărat ulterior.

Da, sunt multe tendințe, care mai de care mai interesante. Poate vă sunt pe plac, poate nu. Cert e ca așa e modă. Nu ne place tuturor.

Zic totuși să ne resemnăm dacă nu sunt de acord și să trecem mai departe, urmărind niște puncte importantă dacă dorim să ne păstrăm cu vederea spre viitor.

Vă propun în continuare patru direcții esențiale pentru a fi ”la modă”

Suntem conștienți că nu toți avem aceleași gusturi, aceleași stiluri și aceleași obiceiuri în privința îmbrăcămintei. Totuși, chiar dacă nu ținem prea mult cont de ce apare nou în lumea fashion (ca de exemplu enumerările noastre de mai înainte), putem să ne alegem niște direcții spre a ne păstra cumva în vogă.

Iată care sunt aceste direcții:

Moda durabilă: o alegere conștientă

În ultimii ani, s-a pus un accent tot mai mare pe moda durabilă. Multe mărci de modă românești adoptă practici ecologice, folosesc materiale organice și implementează metode de producție etice.

De la țesături reciclate la inițiative de comerț echitabil, moda sustenabilă nu este doar la modă, ci și promovează o abordare mai responsabilă a consumului de îmbrăcăminte.

Culori și imprimeuri îndrăznețe: Declarație

În acest sezon, culorile îndrăznețe și imprimeurile vibrante sunt în centrul atenției.

Brandurile de modă românești îmbrățișează nuanțe strălucitoare și modele atrăgătoare, permițând indivizilor să-și exprime personalitatea prin îmbrăcămintea lor.

De la accentele florale care fac capetele să se întoarcă până la modele geometrice, cele mai recente tendințe de modă ne încurajează să fim îndrăzneți și să ne lăsăm purtați de culoare.

Moda fluidă de gen: spargerea stereotipurilor

Moda fluidă de gen a câștigat popularitate în întreaga lume, iar brandurile de modă românești nu fac excepție.

Design-urile care contestă normele tradiționale de gen și oferă opțiuni incluzive devin din ce în ce mai răspândite.

Mărcile creează piese versatile care pot fi purtate de persoane de orice gen, promovând o industrie a modei mai incluzivă și mai diversă.

Cumva este normală această abordare, chiar dacă nu este plăcută de mulți.

Până la urmă, și femeile practică jogging și merg la sală, și ele au nevoie de tricouri simple și pantaloni sport scurți.

Minimalism: frumusețea simplității

Uneori, less is more, iar minimalismul este o tendință care continuă să captiveze pasionații de modă.

Liniile curate, paletele monocromatice și eleganța discretă definesc acest stil atemporal.

Brandurile de modă românești încorporează elemente minimaliste în colecțiile lor, oferind opțiuni sofisticate și fără efort pentru cei care apreciază o abordare mai discretă a modei.

Iată, așadar, că ne putem păstra în modă fără să spargem ultimele tipare în materie.

Dacă respectăm niște evidențe, nu vom fi blamați pentru gusturi învechite în privința felului în care ne îmbrăcăm.

Știți cum se spune, moda vine și trece, cum spunea Ralph Lauren: „Moda nu este despre etichete. Nu este despre branduri. Este despre altceva care vine din interiorul tău”.

În concluzie

De principiu, ca să înțelegi dorințele oamenilor nu este simplu. În practică însă, lucrurile sunt mult mai clare. Nu contează prea mult dorințele, pentru că dorințele sunt influențate de tendințe.

Moda se referă până la urmă la niște stiluri arhicunoscute, la branduri populare, la accesorii celebre la un moment dat. Până la urmă, pentru noi, oamenii de rând care nu ajungem pe covorul roșu, există microtendințe: talie joasă, fustă scurtă, decupaje ș.a.m.d.

Și, încă ceva important, pentru marea noastră majoritate, este uneori imposibil să deosebit între tendințele diverselor case de modă. Doar un ochi super format ar putea să găsească elementele comune care să și fie în vogă la un moment dat.

Previziunile fiecărei case este de regulă secret bine păzit, și chiar dacă tendințele sunt împărtășite, cu greu putem găsi o unitate în rândul strategiilor de marketing per total colecții.

Dar, hei! nu e momentul să disperăm. Nu înțelegem noi chiar totul din modă, dar nici ei nu ajung să ne înțeleagă întru totul pe noi. Asta nu știu dacă e de bine sau de rău, dar s-a vrut o încurajare.

Însă, să nu uităm, pe lângă marketingul obișnuit, ne mai ”luptăm” în ultima vreme și cu social media.

Pentru că, da, social media joacă un rol tot mai important în previziunile tendințelor, fiindcă  mai toate casele de modă își etalează colecțiile spre vizualizare.

Cu alte cuvinte, previziunile pot fi și extrase cumva și din gusturilor celor care privesc.

Previous post Implantul Dentar și Restaurarea Dentară – O Combinare Perfectă pentru Un Zâmbet Sănătos și Frumos
Next post Soluții simple și practice pentru amenajarea unei băi mici