Cum sa tai corect carnea pentru kebab de pe batonul de carne

Pregatirea unui kebab autentic necesita nu doar ingrediente de calitate si o marinada condimentata perfect, cu un gust echilibrat, care sa fragezeasca si sa dea carnii aroma specifica, dar si o tehnica corecta de a taia carnea pentru kebab.

Deoarece taietura poate afecta textura, cel care are sarcina de a taia carnea de pe batonul de carne pentru kebab trebuie sa stie cateva lucruri de baza.

Daca esti proprietarul unui restaurant fast food sau urmeaza sa lucrezi pentru prima data in bucataria unei astfel de locatii, acest articol iti va oferi cu siguranta cateva informatii importante. Iata ce trebuie sa stii.

  1. Alegerea corecta a carnii

Inainte de a ne concentra pe tehnica de taiere, este important sa stii sa alegi carnea potrivita pentru a pregati batonul de carne. In general, se folosesc bucati de carne rosie, cum ar fi vita sau miel, datorita texturii si aromei bogate. Carnea trebuie sa fie bine marmorata, adica sa aiba grasime, pentru a ramane suculenta pe parcursul gatirii pe grilul rotativ.

Totusi, in ultimii ani, tot mai multi oameni aleg carnea de pui, deoarece este o carne slaba, dar gustoasa, care se preteaza perfect pentru kebab.

Prepararea batonului de carne

Odata ce ai ales carnea pentru kebab, aceasta trebuie sa marinata pentru a se fragezi si pentru a absorbi aromele delicioase ale condimentelor – turmeric, chimen, coriandru, paprica, piper si sare.

Dupa ce carnea sta suficient timp in marinada, ideal ar fi peste noapte, este asezata pe o tepusa metalica astfel incat sa ia forma unui baton.

Gatirea si taierea carnii pentru kebab

Dupa ce ai parcurs acesti pasi esentiali, vine randul grilului. Lasa carnea pe gril cat sa fie usor crocanta pe exterior, iar in centru sa ramana suculenta, culoarea carnii va fi cea care iti va indica daca este sau nu gatita suficient.

Apoi, folosind un cutit lung, subtire si bine ascutit, destinat taierii carnii de kebab, taie de sus in jos fasii subtiri de carne.

Nu uita, fiecare fasie trebuie sa aiba o grosime uniforma, deoarece textura si aromele se vor simti mai bine in timpul consumului.

Sfaturi pentru un kebab perfect

  • Mentine cutitul ascutit: cu cat cutitul este mai ascutit, cu atat este mai usor sa taiati fasii uniforme de carne.
  • Respecta temperatura: carnea pentru kebab ar trebui sa fie taiata cand este fierbinte. Taierea carnii reci nu va avea acelasi efect si textura kebabului va suferi.
  • Foloseste lipii „facute in casa”: nimic nu se compara cu aroma unica a unei lipii proaspete.
  • Foloseste legume proaspete: chiar daca lipia si carnea au un rol important, prospetimea si calitatea legumelor folosite poate face diferenta dintre un kebab mediocru si unul cu adevarat delicios pe care l-ai mai manca si a doua oara.
  • Foloseste sosuri speciale pentru kebab: pe langa aroma, sosurile imbunatatesc si textura preparatului. Vei vedea, un sos bun este exact ceea ce kebabul tau are nevoie pentru un gust sublim.

Daca vrei sa te asiguri ca fiecare bucatica de kebab este la fel de delicioasa, nu trebuie sa cauti mai departe. Cinar Food Distribution este solutia ta pentru produse fast food care nu dezamagesc niciodata. Fii gata sa iti impresionezi clientii cu un kebab de neuitat – comanda carne de la Cinar Distribution acum!

Previous post De ce să-i dăruiești de Crăciun brățări de argint ?
Next post Review-uri și Recomandări – Cele Mai Bune Cauciucuri de Iarnă pentru 2023