De ce carnea de pasare de curte are un pret mai mare? Afla motivele!

Carnea de pasare de tara, in special cea provenita din crescatorii mici si ferme ce pun accent pe sanatatea pasarilor, poate fi uneori mai scumpa decat cea gasita in supermarketuri. Aceasta diferenta de pret poate ridica intrebari, dar exista numeroase motive ce pot justifica pretul mai mare al carnii.

Pasarile de curte crescute in ferme in care este pus accentul pe sanatate si pe un stil de viata cat mai natural, beneficiaza de conditii de viata mai bune, primind doar hrana naturala, avand acces la curti exterioare, la soare si la aer proaspat.

Costurile asociate mentinerii acestor standarde de viata mai bune sunt reflectate in pretul final pe care fermierii il cer pentru carnea de pasari de curte.

Hrana de calitate superioara

Asa cum spuneam, pasarile crescute in astfel de ferme primesc o hrana mult mai buna decat cele crescute industrial, fiind hranite cu grane naturale, fara aditivi, faina de oase sau orice le-ar putea grabi cresterea intr-un mod nenatural.

Calitatea hranei se reflecta in calitatea carnii, in gust, textura si nutrienti, dar si in pretul acesteia.

Lipsa antibioticelor si a hormonilor de crestere

Fermele nu folosesc antibiotice si se concentreaza pe crearea unui mediu de viata cat mai sanatos pentru pasari, astfel incat acestea sa nu se imbolnaveasca si sa nu aiba nevoie de tratamente.

In plus, lipsa hormonilor de crestere semnaleaza faptul ca pasarile sunt crescute intr-un ritm natural, in general fiind sacrificate la 100 de zile, spre deosebire de pasarile crescute industrial ce sunt sacrificate la 38-40 de zile.

Asadar, timpul pe care pasarile il petrec in ferme implica si costuri mai mari cu cresterea si ingrijirea, ceea ce se reflecta si in pretul final al carnii per kilogram.

pasari de curte

Munca manuala

Fermele care se concentreaza pe cresterea pasarilor in mod natural implica, adesea, mai multa munca manuala in ingrijirea pasarilor. Acest efort suplimentar se reflecta in pretul produselor de carne de pasare de curte.

Transport si depozitare

Pentru a mentine integritatea produsului final, carnea de pasare necesita adesea eforturi suplimentare in ceea ce priveste transportul si depozitarea, avand nevoie de conditii speciale de igiena si temperatura de pastrare. Acest lucru poate creste, de asemenea, costurile finale ale produselor de tara.

Cerere si oferta

O cerere crescuta pentru carne de pasare de curte de calitate poate duce, de asemenea, la preturi mai mari. Oamenii sunt din ce in ce mai interesati de produsele sanatoase si naturale, ceea ce poate face ca astfel de carne sa fie mai rara si mai scumpa.

In concluzie, pretul mai mare al carnii de pasarilor de tara crescute in ferme care pun accent pe sanatatea pasarilor si pe naturalete se datoreaza unei combinatii de factori, inclusiv calitatea superioara a hranei, conditiile de viata mai bune si atentia acordata fiecarei pasari.

Cu toate acestea, pentru multi consumatori, aceasta investitie merita, deoarece pot manca o carne de pui mai gustoasa, mai sanatoasa si, in plus, contribuie la sustinerea fermelor mici si a unor practici agricole mai responsabile din punct de vedere ecologic.

Daca esti in cautarea unei experiente gastronomice autentice, produsele de tara de la bacania online OgradaVerde.ro sunt alegerea perfecta. Cu atentia lor la detalii, standardele ridicate de crestere a pasarilor de curte si practicile sustenabile pe care le aplica, aceasta ferma comercializeaza doar carne de cea mai buna calitate, cu un gust si o textura autentice.

Previous post Cauți o blăniță pentru damă? Iată ce recomandă specialiștii în design vestimentar!
Next post Iată câteva surse de știri populare și de încredere