Sfaturi pentru pentru cresterea sanatoasa a pomilor fructiferi in gradina ta

Curtea din spatele casei este un spatiu cu un potential aproape nelimitat atunci cand vine vorba de sanatate si armonia cu natura. Multe persoane aleg sa planteze, pe langa gradinile traditionale de flori si legume, diverse soiuri de pomi fructiferi, acestia fiind o sursa bogata, usoara, dar mai ales ieftina cu ajutorul careia se pot obtine cantitati importante de fructe proaspete si gustoase.

Cu toate acestea, cresterea sanatoasa a unor pomi fructiferi necesita o ingrijire realizata in mod corespunzator, insa din fericire aceste actiuni trebuie facute doar in anumite perioade ale anului, nefiind o activitate ce solicita o cantitate insemnata de timp. Prin urmarea catorva sfaturi esentiale, orice persoana va putea sa se bucure in doar cativa ani de fructe bio gustoase, perfecte pentru a fi consumate in stare proaspata sau sa fie procesate in dulceata.

5 sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a creste sanatos pomi fructiferi

  1. Selectarea locatiei potrivite pentru plantare

Alegerea locului unde vor fi plantati pomii fructiferi este o decizie ce le va influenta in mod semnificativ sanatatea si productivitatea. Acestia au nevoie de o cantitate importanta de lumina solara directa, cel putin 6 – 8 ore pe zi, de aceea va fi esentiala plantarea lor in in gradina fara sa fie tulburati de casa sau de alti copaci inalti.

  1. Plantarea trebuie realizata in mod corespunzator

Aceasta operatiune poate fi realizata atat in toamna, cat si primavara, insa in general este recomandat sa se realizeze inainte de inceperea sezonului rece, avand astfel mai multe sanse de a se prinde. Atunci cand se planteaza un pom fructifer, va fi necesar ca groapa sa fie suficient de mare pentru a permite asezarea radacinilor fara sa fie inghesuite sau fortate. Este important de mentionat faptul ca punctul de altoire trebuie sa il mentineti amplasat deasupra nivelului solului, acesta fiind si un punct de reper pe care il puteti utiliza pentru a stii cat de adanc trebuie sa sapati groapa.

  1. Asigurati-va ca le oferiti ingrasaminte in mod adecvat

Fertilizarea in primul an de plantare este o actiune esentiala pentru a va asigura ca pomii fructiferi vor creste sanatosi si vigurosi. Un amestec corespunzator de azot, fosfor, potasiu, dar si calciu va asigura tot ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Va fi recomandat sa realizati o analiza a solului pentru a observa indeaproape de ce cantitati are acesta nevoie.

  1. Umiditatea este esentiala

Deficitul de apa poate fi una dintre cauzele principale pentru uscarea acestor pomi fructiferi sau pentru o recolta slaba. Mai ales in perioadele secetoase, va fi important sa ii udati periodic, cu aproximativ 15 – 25 litri pe saptamana, asigurand astfel radacinilor posibilitatea de a se dezvolta echilibrat.

  1. Taierea corecta a crengilor

Aceasta actiune se va efectua de fiecare data doar primavara, fiind un pas esential nu doar pentru a modela structura copacului, ci si pentru a indeparta ramurile bolnave si a promova un flux de aer interior deosebit. In urma acestei proceduri, pomii vor avea o rezistenta mai crescuta la daunatori, boli si temperaturi extreme.

Plantarea si ingrijirea pomilor nu sunt o actiune dificila, insa sunt esential a fi realizate corect pentru a le asigura o dezvoltare sanatoasa si armonioasa. Plantarea in gradina a catorva pomi fructiferi poate fi una dintre cele mai usoare, dar si satisfacatoare moduri prin care puteti sa va bucurati nu doar de fructe delicioase, ci si de un peisaj incredibil.

Previous post Iată câteva surse de știri populare și de încredere
Next post Planificarea unei călătorii perfecte: Sfaturi și trucuri