Ce sa mananci intr-o vacanta in India, o tara atat de apreciata pentru gastronomia ei
Multi considera ca bucataria Indiei este una dintre cele mai bune din intreaga lume. Si, intr-adevar, aceasta gastronomie unica, bogata si plina de arome, ce dateaza de mai bine de 5000 de ani, este unul dintre principalele motive pentru care milioane de turisti din toate colturile lumii viziteaza India in fiecare an.
Bucataria indiana a fost influentata de multe culturi si religii diferite de-a lungul istoriei sale. De la mancarurile extrem de condimentate din nord la preparatele vegetariene din sud, gastronomia Indiei are cate ceva pentru toata lumea.
Iata care sunt principalele mancaruri ce trebuie testate intr-o vacanta in India!
Biriyani, un preparat faimos in Bangalore
Biriyani este un preparat traditional din orez, pe care nu ai cum sa-l ignori daca vrei sa descoperi mai bine bucataria indiana. Acesta se gaseste in mai toate restaurantele din Bangalore, capitala statului indian Karnataka, si se face din orez basmati fiert, aromat cu sofran, diferite ierburi, ceapa, usturoi, fasole si cardamom, gatit apoi cu pui, capra sau miel.
Biriyani se consuma de obicei cu vinete prajite si cu un pahar de lapte rece.
Pui Tandoori
Puiul Tandoori poate fi preparat in mod traditional intr-un cuptor de lut sau poate fi marinat in iaurt si pus pe gratar. Aroma speciala a acestei retete este data de Tandoori Masala, un amestec de condimente, printre care se numara coriandrul, ghimbirul si turmericul.
Pui Tikka Masala
Puiul Tikka Masala este un fel de mancare picant specific indian ce se serveste frecvent in mesele de familie. Preparatul este facut din pui marinat in pudra Tikka Masala cu un sos cremos de culoare portocalie, obtinut din iaurt neindulcit cu pudra de chilli, ghimbir si rosii.
Pani Puri
Un fel de mancare indian pe care il vei gasi frecvent pe tarabele de pe strazile oraselor din India este Pani Puri. Cu o forma rotunda, preparatul consta dintr-o coaja goala din aluat, umpluta cu un fel de piure de cartofi, mazare, ceapa, fasole si diferite condimente picante.
Tocanita de miel Rogan Josh
Josh Rogan este cel mai faimos curry de miel pe care il vei gasi in India de Vest, in special in Kashmir. Ingredientele principale ale felului de mancare sunt mielul, ceapa, rosiile si condimentele, care sunt aromate cu flori de alkanet si ardei iute Kashmir.
Punjabi Samosa
Aceste galuste indiene vegetariene sunt foarte des intalnite pe strazile din India. Cu o forma triunghiulara, galustele sunt umplute de obicei cu cartofi, ceapa, mazare sau linte.
Falooda
Unul dintre cele mai des intalnite deserturi reci indiene, Falooda este un fel de inghetata umpluta cu fructe uscate, nuci, sirop si seminte de busuioc. Este un desert ideal pentru vizitatori dupa ce au consumat mancaruri picante sau grase.
India nu este prima pe lista atunci cand vine vorba despre vacante exotice. Totusi, este o destinatie care poate veni cu o multime de surprize, iar partea culinara este una dintre cele mai mari. Daca vrei sa iesi din zona de confort si sa gusti preparate cu adevarat impresionante, intra pe www.directbooking.ro si gaseste cele mai bune optiuni de cazare pentru o vacanta in aceasta tara!